ADARA - мебели от масив София
ИНТЕРИОРНИ КОНСУЛТАЦИИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА

гр. София, ул. Оборище 131-133
+359 877 66 55 68
adara@adara.info

Title Image

Как да изберете подходящи мебели за Вашия дом?

Как да изберете подходящи мебели за Вашия дом? - мебели от масив София

Как да изберете подходящи мебели за Вашия дом?

Да ремонтирате, обзаведете и декорирате своето жилище е невероятно изживяване, обвързано с много вълнение и стрес. Сигурни сме, че и Вие неведнъж сте си представяли мечтания дом

и сте нахвърляли хиляди страхотни идеи. За съжаление, не всяка може да пасне на пространството, с което разполагате. Затова тайната на успеха се крие в планирането.

Колебаете се дали да започнете от избора на стил или от закупуване на мебели? В тази статия ние от Адара ще Ви запознаем със съветите на експертите. С тяхна помощ ще адаптирате Вашите нужди и желания към начина си на живот.

Какво е важно да знаете?

Често сме се срещали с хора, които нямат търпение да преобразят дома си. Техните мечти са толкова ярки, че при първата удобна възможност, тръгват по магазините, без да са избрали специфичен стил, цветова гама или концепция. В резултат на това правят импулсивни покупки, които се оказват неподходящи за тяхното пространство. Например - диванът е твърде голям за всекиндевната и отнема от мястото за съхранение, гардеробът не си пасва с останалото обзавеждане и други.

Това са често срещани ситуации, които лесно могат да се разрешат, когато не избързвате с пазаруването. Няма значение дали ще ремонтирате ново или старо жилище. Ние Ви съветваме да поемете въздух и да огледате своето пространство. Отговорете си на следните въпроси:

  • Какъв е максималният бюджет, с който ще разполагаме?
  • Какво не ми харесва в интериора сега?
  • Какво искам да променя?
  • От какво точно се нуждае семейството ми?
  • Към какви цветове искам да се насоча?
  • Какъв интериорен стил предпочитам?
  • Какви са мебелите, с които искам да живея?
  • Качеството на обзавеждането важно ли е за мен?

Техните отговори ще Ви насочат в правилната посока и ще Ви дадат стабилна основа, върху която да изградите детайлен проект на всяка една от стаите.

Как да изберете подходящи мебели?

Първата стъпка е да определите своя стил. Помислете какво отговаря на Вашата индивидуалност и начин на живот. Може би мечтаете да се будите всяка сутрин на брега на Средиземноморието и да усещате морския бриз. Или пък харесвате да усещате близостта на природата и искате да я поканите в дома си. А може и да сте ценител на уникалното и да предпочитате състарени или рисувани мебели.

Нашият съвет е да не избирате настоящите тенденции, само защото са модерни в момента. Вземете предвид, че това е голяма инвестиция и Вие ще живеете в този интериор дълги години. Ако не направите правилния избор, ще бъдете разочаровани и няма да се чувствате добре в собственото си пространство.
Затова, за да изберете стила, се водете единствено от това, което Ви вдъхновява и Ви кара да се чувствате щастливи.

Втората стъпка е да анализирате внимателно нуждата си за функционалност. Честа грешка е да се залага на красивата визия за сметка на практичността и удобството. Друга - да следвате общоприетите норми, например в хола да има диван и телевизор.
Помислете как използвате своята къща. Ако винаги се храните в кухнята, не е необходимо в хола Ви да имате обособен кът за хранене. Обмислете добре в кои зони какво точно правите и въз основа на това адаптирайте интериора си към своя начин на живот.

Третата стъпка е да обърнете внимание на мащаба и пропорциите. Измерете всяка една стая и запишете мерките.

Жизненоважно е да търсите подходящи мебели по тези размери и пропорциите на пространството, а не да нагаждате него според мебелите. Тук започва планирането. Ако искате да визуализирате идеите си, ние Ви препоръчваме да се обърнете към дизайнер, който да изготви 3D проект.

Четвъртата стъпка е да изберете вида, текстурите и цветовете на мебелите.

Нашият съвет е да заложите на по-доброто качество на мебелите от масив. За разлика от ПДЧ и МДФ, това е естествен материал, който се отличава със своите качество, устойчивост и здравина.

Имате нужда от професионален съвет? Свържете се с нашия екип на телефон: +359 877 66 55 68 и ние ще Ви помогнем да създадете своя нов свят!