ADARA - мебели от масив София
ИНТЕРИОРНИ КОНСУЛТАЦИИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА

гр. София, ул. Оборище 131-133
+359 877 66 55 68
adara@adara.info

Title Image

Персонализирани мебели за Вашия дом: Спални по поръчка от масив.

Персонализирани мебели за Вашия дом: Спални по поръчка от масив. - мебели от масив София

Персонализирани мебели за Вашия дом: Спални по поръчка от масив.

В света на интериорния дизайн, леглото е фокусна точка и основен елемент във всяка спалня. То влияе не само на цялостната естетика, но е и важно за Вашия комфорт и качествен сън.

Няма значение дали ще обзавеждате нов дом или ще реновирате стария. Ако искате да съчетаете качеството и функционалността с красивия дизайн, ще трябва да погледнете извън серийното производство и еднотипните модели.  Мебелите за спалня са голяма инвестиция, която се прави само веднъж. Некачественото обзавеждане може да утежни не само бюджета Ви, но и да повлияе на съня Ви.  Затова ние, от Адара, Ви препоръчваме спалните по поръчка от масив. Те са най-добрият избор за хората, които не искат да правят компромиси с удобството си. Мечтаете да реализирате идеите си? В тази статия нашите професионалисти ще Ви споделят на какво да обърнете внимание, когато става въпрос за естествени материали. 

Каква е разликата между масивното дърво и ПДЧ-то?

От векове естественото дърво намира широко приложение не само в строителството, но и в мебелното производство.  За разлика от материали като ПДЧ и МДФ, естествената дървесина не се произвежда от дървени частици, обработени с различни лепила и химикали. Това са цели парчета дървен материал, който преминава специална селекция. Обработката се състои в оформяне на повърхностите и оразмеряването му, за да бъде готов за производството. За сравнение, ПДЧ-то е материал, който може да имитира по външен вид естествената дървесина. За разлика от нея е по-евтин, защото е направен от по-евтин материал. За производството му се използват дървени стърготини и лепило.  Същото важи и за МДФ-а с разликата, че той е малко по-качествен от ПДЧ-то, защото се използват фурнирни листи.  Но, ако трябва да направим сравнение между трите материала – масивът е много по-дебел, здрав и надежден от алтернативите. Единственият му недостатък е, че заради метода на производство и използването на по-качествени суровини, цената му е по-висока.  ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ МЕБЕЛИ ЗА ВАШИЯ ДОМ: СПАЛНИ ПО ПОРЪЧКА ОТ МАСИВ

Защо масивната дървесина е подходяща за спалнята?

Качествени, издръжливи и мултифункционални. Дървените мебели са чудесен избор не само за спалнята, но и за всяко помещение във Вашия дом. За разлика от серийното производство, те се изработват по поръчка. Това означава, че специално за Вас се изготвя проект, съобразен с особеностите на помещението, Вашите потребности, желания и начин на живот.  Могат да отговорят както на всеки стил, така и на стаи със специфични размери и особености – скосове, колони и други. Имат способността да се адаптират и към вече завършен интериор, независимо от големината на стаята.  Допълнително предимство е, че масивната дървесина притежава естествена красота, която няма да се изгуби след няколко години. При правилна поддръжка ,цветовете и шарките не избеляват, а запазват същия прекрасен външен вид, като в деня на покупката.  Производителите на спални по поръчка могат да Ви предложат различни видове дърво за изработката на Вашите мебели. Тук трябва да знаете, че всеки вид има своите предимства и недостатъци. Например - някои са по-здрави и устойчиви, което обяснява и по-високата им цена.  Има много фактори, които трябва да вземете предвид, преди да изберете вида на дървесината. Най-популярните за спално обзавеждане са бор, липа и други. Те са достъпни и притежават голяма здравина, стабилност и издръжливост.  Друга особеност е, че мебелите от масив могат да са малко по-обемни от тези от ПДЧ и МДФ. За да паснат правилно на Вашето пространство, трябва да знаете точните размери на стаята. Вашето обзавеждане не трябва да заема нито твърде много място, нито  мебелите да са прекалено големи или малки за стаята.  ПЕРСОНАЛИЗИРАНИ МЕБЕЛИ ЗА ВАШИЯ ДОМ: СПАЛНИ ПО ПОРЪЧКА ОТ МАСИВ

Какви са предимствата на дървените спални?

Спалните от масив могат да Ви предложат не само традиционния стил, който да пренесе природата във Вашето райско кътче. Естествената дървесина е гъвкав материал, който лесно се подлага на обработка. От Вас зависи дали ще предпочетете да се разходите до тропиците, Средиземноморието или да заложите на минималистичния стил.  Спалните от дърво са не само естетически издържани, но  и по-удобни за спане. Лошата поза при сън може да причини болки в гърба, раменете, врата, мускулите и дори ставите. Дървените легла осигуряват стабилна и здрава основа. В комбинация с подходящ матрак, позволяват на гръбначния стълб да заеме правилна позиция и да отнеме натоварването от мускулите.  Освен това, дървените мебели за спалня са екологични. Те не съдържат токсични химикали и са 100% биоразградими. Могат да бъдат реставрирани след дълга експлоатация, ако решите, че искате да обновите визията им.  Носят топло, естествено усещане. Дървените рамки са по-издръжливи, защото имат по-малко фуги и малко вероятно е да увиснат или да се деформират с течение на времето.  Ние от Адара имаме възможност да Ви предложим походящо дизайнерско решение, съобразено с Вашия бюджет. Свържете се с нас на телефон: и нашите консултанти ще Ви предложат професионално решение и съвет.