ADARA - мебели от масив София
ИНТЕРИОРНИ КОНСУЛТАЦИИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА

гр. София, ул. Оборище 131-133
+359 877 66 55 68
adara@adara.info

Title Image

Защо Ви препоръчваме мебелите по поръчка? – 1 част

Защо Ви препоръчваме мебелите по поръчка? – 1 част - мебели от масив София

Защо Ви препоръчваме мебелите по поръчка? – 1 част

Серийно производство или мебели по поръчка в град София? Това е един от въпросите, които най-често ни задавате. Истината е проста – подходящото обзавеждане може напълно да преобрази всяко пространство.

То не просто променя облика, но му вдъхва уют, топлина и много живот. Създава място, което с гордост можете да наричате свои дом и да се наслаждавате на всеки момент, прекаран в него.

Ако се колебаете по кой път да поемете, тази статия е точно за Вас! В нея ние от Адара ще Ви запознаем със съветите на специалистите и ще Ви помогнем да вземете най-доброто решение.

Какво Ви препоръчваме?

Не веднъж сме чували твърдения като: „Обзавеждането по поръчка не си заслужава високата цена.” или „Готовите мебели са достатъчно здрави”. За да отговорим правилно на тези твърдения трябва да разгледаме и двата вида мебели.

На първо място – повечето мебели, предлагани в търговските вериги са серийно производство. Това означава, че всеки продукт се произвежда по предварително заложен стандарт.

За изработката му се използват едни и същи материали, цветове и технологии. Дори, да имате възможност да изберете между 2 или 3 цвята, не можете да правите мащабни промени като да подберете материали от по-добро качество или да смените конфигурацията на шкафове и рафтове.

На второ място – повечето производители залагат на консумативи от среден ценови клас като МДФ и ПДЧ. Макар че изглеждат страхотно, те не винаги могат да предложат функционалността, здравината, издръжливостта и безопасността, която търсите.

За разлика от тях, мебелите по поръчка в град София е създадено с мисъл за Вас. То не просто отговоря на Вашите изисквания, а се създава според Вашето пространство. Няма значение дали стаите Ви са със стандартна форма и размери или имат колони, ниши или скосове.

Имате свободата да видите и най-смелите си мечти реализирани. Нашите специалисти могат да Ви помогнат като комбинират Вашите идеи и желания с особеностите на помещенията и най-новите интериорни тенденции.

От Вас зависи дали ще ни се доверите напълно или активно ще участвате в целия процес като изберете стила, цвета, текстурите и детайлите.

А знаете ли, че…?

В миналото хората не са имали големи възможности да обзаведат къщите си. В Средновековието се е налагало или сами да се справят с тази задача или да се доверят на дърводелец. А през 18 век единствената възможност за получаване на дивани, маси, столове и други мебели е била индивидуалната поръчка.

С напредване на индустриалната епоха се появяват и първите фабрики и производствени линии, произвеждащи елементи за мебели за масовия пазар. В някой предприятия са обработвали материалите, за да ги подготвят за майсторите мебелисти, а в други се е зародило познатото днес серийно производство.

И макар че много хора предпочитат да отидат до магазина и просто да си купят новото обзавеждане, персонализираните мебели притежават неповторим характер. Те са прекрасно решение за всеки, който не е готов да направи компромис с удобството, стила, качеството или визията на своето обзавеждане.

И тук можете да ни кажете: „Забравяте разликата в цената!” и до някъде сте прави. Да, наистина има разлика в цената между серийните продукти и мебелите по поръчка. За да можете да вземете правилното решение, в следващата част на статията ще направим подробно сравнение между двата вида обзавеждане.