ADARA - мебели от масив София
ИНТЕРИОРНИ КОНСУЛТАЦИИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА

гр. София, ул. Оборище 131-133
+359 877 66 55 68
adara@adara.info

Title Image

Защо Ви препоръчваме мебелите по поръчка? – 2 част

Защо Ви препоръчваме мебелите по поръчка? – 2 част - мебели от масив София

Защо Ви препоръчваме мебелите по поръчка? – 2 част

Вече не е нужно да се отказвате от мечтите си! Мебелите по поръчка в град София могат да Ви предложат голямо разнообразие от размери, форми стилове, материали, цветове и детайли.

Но дали този вид обзавеждане е подходящ за Вас? В предната част на статията Ви посочихме особеностите на готовото и персонализираното обзваеждане. Днес ще продължим темата като направим сравнение между тях.

Каква точно е разликата?

Да сътворите своята нова реалност е вълнуващо начинание. Затова, за да направите правилния избор е важно да знаете на какво да обърнете внимание.

Цена срещу стойност.

Повечето готови мебели имат по-достъпна цена от мебелите по поръчка. Това е напълно нормално, имайки предвид начина им на производство. Но имат ли същата стойност?

Изработването на персонализирано обзавеждане е внимателно премислен процес. Започва се от среща с клиента и запознаване с неговото жилище, светоусещане, желания и идеи. Следва определянето на размерите, формите, необходимите функционалности, материали, тъкани, детайли и декорации.

Затова можем да кажем, че при тях трудно два отделни продукта биха си приличали. След одобряването на проекта, се преминава към производството. Избраната суровина се обработва ръчно от майстори с дългогодишен опит в бранша. Всичко това влияе върху крайната цена на поръчаното обзавеждане.

От друга страна, готовите продукти са масово производство. Материалите се купуват на едро, дизайните са сходни. По тази причина, и цената им е ниска.

Особеност е, че много производители не залагат на тестването и проверката на всеки един артикул. Това често води до по-ниско качество на излязлата от фабриката продукция.

Какво можем да заключим?

Мебелите по поръчка са по-добрия избор, защото имате възможността да изберете качествена масивна дървесина, която се отличава със своята здравина и надеждност. Те ще останат до Вас дълги години, което оправдава тяхната цена и ги прави изгодна инвестиция.

Качество.

Въпреки че можете да откриете готови мебели с добро качество, в повечето случаи това не е така. Причината е, че във фабриките повечето процеси се извършват автоматизирано и служителите само контролират процеса. Има голяма вероятност производствената линия да остане без надзор и да се получат отклонения и грешки в крайния продукт. Разбира се, това влияе на качеството на мебелите.

При мебелите по поръчка за всяка стъпка от процеса е отговорен майстор. Неговата роля е не просто да реализира проекта, а да следи за качеството. Комбинацията от висококачествена дървесина и квалифицирани служители, Вие получавате най-добрия краен продукт.

Можем да заключим, че персонализираното обзавеждане може да Ви предложи качество, което отговаря на вложените пари.

Адаптивност към пространството.

Масовото производство е просто – производителя прави бройките от един продукт по един и същи дизайн и стандартен размер. Ако имате помещения с необичайна или неправилна форма, обикновените мебели могат да не паснат по най-добрия начин. В този случай, няма как да поръчате харесаното обзавеждане в различни размери.

Персонализираните мебели се правят, така че да отговарят на мястото, с което разполагате, а не обратното! Те лесно могат да се адаптират към всяко кътче от дома Ви. Можете да изберете бюрото да бъда по-високо или по-ниско от стандартите, диванът да бъде по-къс или да бъде пригоден за специално пространство.

Това е предимство, което е особено полезно при обзавеждането на офиси, ресторанти, хотели и обществени места.

Функционалност.

Всяко домакинство има различни нужди и начин на живот. Например някой се нуждаят от кухня с повече шкафчета и рафтове, за да могат да съхраняват всичките готварски принадлежности и съставки. Семействата, който имат деца се опитват да създадат една неповторима атмосфера, която да съчетае място за спане, игра и учене. На всички тези и още изисквания могат да отговорят мебелите по поръчка.

За разлика от тях, при масовото производство всичко зависи от модела и неговия замисъл. Получавате точно това, за което сте платили.

Издръжливост.

Както вече споменахме, при персонализираното обзавеждане от началото до края знаете какво получавате. Вие свободно избирате това, което искате. Суровините са качествени, а надзора при производството е гарантиран, както и качеството му. Това от своя страна ги прави много по-издръжливи от другите варианти.

При масовото производство да изберете вида на материалите е невъзможно. Доказателство за това е, че само след една-две години експлоатация тези продукти започват да се амотизират и да създават проблеми. Например скърцащи вратички, проблем с пантите, надраскване на повърхността и много други.

С това ще завършим тази статия. Надяваме се информацията да Ви е била от полза. Свържете се с професионалистите на Адара на телефон: +359 877 66 55 68, ако искате да поръчате своите мебели по поръчка в град София.