ADARA - мебели от масив София
ИНТЕРИОРНИ КОНСУЛТАЦИИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ СЛЕД ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА

гр. София, ул. Оборище 131-133
+359 877 66 55 68
adara@adara.info

Title Image

Как да изберете правилното легло за спалнята си?

Как да изберете правилното легло за спалнята си? - мебели от масив София

Как да изберете правилното легло за спалнята си?

Планирате да реновирате спалнята си и искате да замените старите мебели? А знаете ли, че хората прекарват 1/3 от живота си в сън? Изборът на правилното легло е много повече от съзнателен избор. Това е инвестиция, която правите за Вашия пълноценен сън. Ако искате да забравите неудобството и болките в тялото, трябва да се насочите към добре проектиран модел.
Много дизайнери сравняват тази покупка с избора на диван. На пазара можете да откриете толкова много възможности, различаващи се по своя стил, дизайн, изработка и материали.
Откъде да започнете? В тази статия ние, от мебели Адара, ще фокусираме вниманието си изцяло върху леглото – най-голямата мебел във всяка спалня. Ще Ви посочим най-често допусканите грешки и на какво да обърнете внимание при идейния проект.

Кои са най-честите грешки при купуване на легло?

Височината на леглото е фактор, който често остава пренебрегнат. Това, което не знаете, е че от него зависи Вашата мобилност. Може сега да сте в разцвета на силите си и да нямате проблеми с мускулите и ставите, но за възрастните хора това е от голямо значение.
Високата рамка би Ви улеснила при лягане и ставане, без да натоварвате гърба си. От друга страна, малката височина натоварва повече коленете и ставите.
Животът в малък апартамент може да се превърне в борба за пространство. Това ни насочва и към втората най-често допускана грешка и тя е – не се взима предвид мястото за съхранение.
Леглото не е просто място за спане, то може да увеличи функционалността на стаята. Много модели предлагат вградено място за съхранение – чекмеджета, повдигащ се механизъм и други.
Стилът често надделява над материалите! Много потребители са привлечени от нестандартни дизайни или изгодни цени и забравят, че леглото преди всичко трябва да е качествено и комфортно. Затова ние Ви съветваме да не се водите по тази нездравословна практика.
Ако се колебаете какво да изберете, направете проучване на пазара. Не забравяйте да се запознаете и с хилядите възможности, които мебелите по поръчка Ви предлагат.
Трябва да знаете, че материали като ПДЧ и МДФ са широко използвани, но бюджетните им цени идват от средното качество, което предлагат. За разлика от тях, спалните от масив осигуряват перфектен баланс между стил и качество. Естествената дървесина е здрав и твърд материал, който може да запази перфектния си външен вид десетилетия.

Как да изберете правилното легло за спалнята си Друга грешка е закупуването на нов матрак за старата спалня. Това може да Ви изглежда като рентабилно решение, но е малко вероятно да подобри съня Ви. Основата, върху която ще поставите матрака, е много важна за удобството Ви. Ако по нея има дефекти и повреди, има голяма вероятност те да оказват влияние върху цялостната конструкция. Такава основа не би оказвала и нужната опора, а впоследствие ще се наложи да я замените.

Как да изберете правилното легло?

Пазаруването на легло е почти същото като купуването на дрехи. Ако се замислите, и двете трябва да се приспособят към Вашето тяло.
Идеалната спалня трябва да отговаря на самите Вас – размера, теглото и височината на тялото Ви, както и да е достатъчна удобна за спокоен сън.
Експертите съветват, че трябва да изберете най-голямото легло, което ще можете да поберете в спалнята, като същевременно оставите достатъчно място за придвижване. Ако в момента живеете сам, но планирате семейство, е добре да помислите за по-голямо легло от единично.
Преди да се насочите към определен модел Ви препоръчваме да си отговорите на няколко въпроса:

  • Какво легло предпочитате? – единичните обикновено са предназначени за 1 човек и са подходящи за по-малки спални и детски стаи. Стандартното двойно легло също не е перфектен вариант за 2-ма души. За комфортен сън за двойки е по-добре да се насочите към спалня, съобразена с размерите на стаята.
  • Колко сте висок? – леглото трябва да е поне 10 сантиметра по-дълго от най-високия човек, който ще спи в него. Той не трябва да се налага да свива краката си или те да висят от рамката. Ако сте високи около 180 сантиметра, това означава, че необходимата дължина е поне 200 сантиметра.
  • Колко голяма е спалнята? – леглото трябва да е пропорционално на размера на стаята, защото малкото легло би изглеждало като загубено в голямо пространство. От друга страна огромното легло би направило малкото помещение още по-малко. Най-добрият баланс е, когато съотношението е 1:3 на леглото към спалнята. Но това не винаги е приложимо, когато стаята е тясна.

Нуждаете се от професионална помощ?

Ние, от мебели Адара, можем да Ви предложим спални по поръчки от масив, проектирани и реализирани според Вашето пространство, идеи и желания. Нашите дизайнери с удоволствие ще Ви помогнат с професионален съвет и практично решение, което да отговори на Вашия начин на живот.
Свържете се с нас на телефон: +359 877 66 55 68.